יום שלישי, 22 במרץ 2011

שיפודים, שיפודים, שיפודים...

היום אני רוצה לספר על כמה מתכונים, שניסיתי בסופ"ש האחרון. בדרך כלל, חזה עוף הוא לא בדיוק העדפה ראשונה כשמדובר בגריל. הסיבות - כמה פשוט שזה לא נשמע, לצלות חזה עוף כך שייצא עסיסי ולא יבש - זה עניין לא טריוויאלי. הרבה גורמים משחקים פה תפקיד חשוב - החום של הגריל, המרינדה (או ההשריה), זמן צלייה - עד לכמה שניות וגם טיב הבשר כמובן.

הנה הראשון:

עוף בקוניאק

מצרכים
שםכמותשםכמות
חזה עוף1 ק"גכמון1/4 כפית
בצל 2 יח'כורכום1/4 כפית
פפריקה מתוקה       1/2 כפיתברנדי1/2 כוס
פלפל שחור גרוס1/2 כפית שמן זית                 1/2 כוס 


ההכנה היא מאוד מאוד פשוטה. קודם כל - חותכים את העוף לקוביות בגודל 3-4 ס"מ. את בצלים - לטבעות דקות. כעת - מערבבים את הבשר עם התבלינים והבצל וקצת מועכים עם הידיים. משאירים כך ל-15 דקות.

אחר כך מערבבים את הברנדי עם שמן הזית ומוסיפים לבשר. מעל כל זה יוצקים כ-1/2 ליטר מים, שייכסה את כל הבשר. משאירים את הבשר במרינדה לשעתיים.

משפדים את העוף וצולים כ-3-4 דקות על חום גבוה. במשך הצלייה מרטיבים את השיפודים עם שאריות המרינדה כדי לשמור אותם מהתייבשות.

המתכון השני הוא גם עם חזה עוף, אבל הפעם - במרינדת יין לבן וסילן תמרים.

עוף ביין לבן וסילן
 

מצרכים
שםכמותשםכמות
חזה עוף1/2 ק"גיין לבן יבש3 כפות
בצל 2 יח'רוטב סויה3 כפות
פפריקה מתוקה       1/2 כפיתסילן תמרים1 כף
פלפל שחור גרגירים5-6 יח'עלי דפנה                 2-3 


גם כאן ההכנה ממש פשוטה. חותכים את העוף לקוביות בגודל 3-4 ס"מ, את הבצל פורסים לטבעות דיי עבות. את כל החומרים מערבבים בכלי ומשאירים ל-30-40 דקות.

משפדים את העוף עם טבעות הבצל וצולים על גריל חם מאוד 3-4 דקות לכל צד. בזמן הצלייה מושחים את השיפודים בשאריות המרינדה.

זהו! בתיאבון שיהיה לכם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה