יום שלישי, 8 במרץ 2011

לא גריל, אבל ...

אומנם הבלוג הזה עיקרו גריל וברביקיו, אני רוצה להראות הפעם משהו מתחום קצת שונה. המטבח הסיני תמיד מאוד משך אותי, ואני רוצה להציג הפעם מנה של נודלס עוף עם ירקות ברוטב צדפות. אני בטוח שלמומחי הבישול הסיני יהיה הרבה מה לומר על הפוסט הזה, אבל דבר אחד אני יודע - זה טעים, זה שונה וזה מריח כמו מסעדה סינית :).

אז הנה - נודלס עוף ברוטב צדפות


מרכיבים:
  • 500 גרם חזה עוף
  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון משומרות
  • 2 גזרים
  • 1 בצל יבש גדול (או 2 קטנים)
  • 6 שיני שום
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 פלפל צהוב מתוק
  • 1/2 חבילה של נודלס להקפצה
  • שמן לטיגון
  • 2-3 כפות שרי או צ'ויה (שיכר שזיפים יפני)
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
  • 2 כפויות גדושות של עמילן טירס (קורנפלור)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס רוטב צדפות
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 בצלים ירוקים
  • 1 כפית שמן שום שום
ככה... השיטה היא טיגון-ערבוב, או הקפצה, כמו שאנחנו מכירים את זה. כלי - עדיף ווק. אם אין - נו, מה, יהיה מחבט :).

שלב ראשון - העוף. נחתוך את החזה לקוביות של 1 וחצי ס"מ ונשים בקערה. נערבב בכוס 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות שרי, חצי כפית פלפל שחור. נוסיף את הקורנפלור ונערבב טוב טוב שלא יהיו גושים. את הבלילה הזו נשפוך על העוף ונערבב כך שחתיכות העוף ייתכסו במרינדה*בלילה הזאת מכל הצדדים. נשים את העוף בצד להשרייה בזמן שאנחנו מכינים את שאר המרכיבים. זה גם זמן טוב לשים את המים על האש ולבשל את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.

עכשיו - החיתוכים והקיצוצים. את הגזרים נקלף ונחתוך לחצי עיגולים בעובי של 2-3 מ"מ. את הבצל היבש - לקוביות קטנות. גם את הפלפלים ננקה מהגרעינים ונחתוך חקוביות קטנות. את שיני השום נקצוץ דק מאוד. את הבצלים הירוקים נקצוץ ונשים בצד.

אם הנודלס מוכנים, נסנן אותם, נשטוף עם מים פושרים ונערבב עם כף שמן. כך נמנע מהנודלס להידבק.

כעת נחמם תחילה את הווק, עד שהוא יתחיל "לעשן" - לעלות אדים. רק אז נשים 3-4 כפות של שמן ונמתין עד שהשמן גם יתחיל לעלות קצת עשן. ברגע שנראה שהשמן חם מספיק - נשים מחצית מכמות השום , נערבב מהר, ונוציא עם כף מסננת את העוף ישר לתוך השמן החם. פה כדאי מאוד להיזהר - השמן יתחיל להשפריץ וזה שורף! מתחילים לערבב את העוף בתוך הווק - טיגון-ערבוב, זוכרים? ככה זה נראה:


כשהעוף משחים טוב מכל הצדדים, מוציאים אותו מהווק למסננת ונותנים לו לנוח קצת.

בינתיים, מוסיפים לווק עוד 2 כפות שמן ומחממים. כשהשמן חם מספיק, מכניסים את הגזר, הבצל והפלפלים המתוקים. מקפיצים את הירקות 2-3 דקות, עד שהצבעים של הירקות יהיה חזקים ובוהקים יותר, ואז - מוסיפים את הפטריות. מאחר והפטריות באו מקופסה, הן כבר מבושלות, ולכן יש צורך רק שיתחממו ויספגו קצת את הטעמים.  מטגנים עוד 2-3 דקות תוך כדי הקפצה, ואז מוסיפים את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי. כדי לאזן קצת את החריפות של הצ'ילי, אני הוספתי גם 2 כפות סילן תמרים.


 כעת נחזיר את העוף מהמסננת חזרה לווק, נערבב ונטגן עוד דקה.

בשלב הזה אפשר לטעום ולתקן קצת את התיבול. רק תזכרו - יש לנו עוד את הנודלס, שייספגו את הרוטב. לכן בשלב זה התיבול צריך להיות טיפה יותר חזק.

עכשיו נכניס את הנודלס ונערבב טוב טוב. נמשיך לערבב בתוך הווק עוד דקה , ואחרי זה נוסיף את רוטב הצדפות, את הבצל הירוק הקצוץ ואת שמן השום שום. נערבב שוב ומייד נגיש.

בתאבון!!!



נולד לעוף...

אני חושב שתהיה זו הסכמה כללית שכנפי עוף נחשבים לדבר הכי פופולרי לצלייה על מנגל או גריל. כל אחד יהיה מוכן להישבע שהוא יודע את המרינדה המוצלחת ביותר ו/או השיטה הטובה ביותר לצלות כנפיים.

 
אני לא הולך לומר שמה שאציע לכם כאן הוא הטוב ביותר או המוצלח ביותר. אני רק אומר, שהכנפיים יוצאים טעימים, הבשר ממש נמס בפה והמנה נראת פשוט מצויין על שולחן הפיקניק.

 
מרכיבים:
  • 1 קילו כנפי עוף (כ-20 כנפיים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון (עדיף טרי סחוט)
  • 1/2 כוס בירה (לא לחסוך!!! הבירה צריכה להיות טובה, כזאת שתרצו גם לשתות!)
  • 1/4 כוס רוטב וורצ'סטרשיר (Worchestershire) - אפשר למצוא אותו בסופר או בחנויות כמו טיב טעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור

שלב ראשון - נכין את הכנפיים. אני בדרך כלל מוריד את השפיץ - החלק הממש דק של בכנף שבו טכל'ס אין בשר, רק העצם. אחר כך, עם סכין, אני מחורר את העור של הכנף - כדי שהמרינדה תיספג יותר טוב בתוך הבשר.

שלב שני - מערבבים את חומרי המרינדה בקערה עם מטרפה, עד שהשמן והנוזלים האחרים יתערבבו ותיווצר אמולסיה (תערובת בין שמן ונוזל לא שומני).

שלב שלישי - ההשריה. קחו שתי שקיות ניילון מסופר, תכניסו אחד לתוך השני, ואת הכנפיים תשימו בתוך ה"שקית הכפולה" הזו. אחר כך שופכים לשם את המרינדה המוכנה, קושרים טוב טוב את השקית ומערבבים בתוכה הכל יחד. זמן ההשרייה - בין שעתיים ל-4 שעות במקרר, תלוי בחוזק הטעמים שרוצים.

חשוב מאוד להוציא את הכנפיים מהמקרר לפחות 20 דקות לפני הצלייה, כדי לתת להם להתחמם קצת. אם שמים בשר על הגריל כשהוא מצונן (אני לא מעז אפילו לומר קפוא, חלילה וחס), "הלם החום" שהוא מקבל גדול מדיי, ואז הוא נחרך מבחוץ, אך לא מתבשל מספיק מבפנים. זה בדרך כלל נגמר בכנפיים שרופות, כי רק אז הן מגיעות לחום פנימי מספק כדי להיות מוכנים לאכילה.

זהו .. גריל על חום בינוני (או בינוני-גבוה - תלוי ברמת ההשחמה שרוצים לקבל על הכנפיים). סך הכל זמן צלייה - כ20-24 דקות. חשוב מאוד להפוך את הכנפיים כל 5-6 דקות (סה"כ 3-4 הפיכות במשך הצלייה) כדי לא לתת להם להישרף יותר מדיי.

בתאבון!