אני רוצה להמשיך במה שהתחלתי בפעם שעברה, ולכן הנה עוד מתכון מעניין לדגים צלויים. הפעם - בורי. בורי הוא דג, שגם מתאים מאוד לצלייה, וזה מגם בגלל המרקם הקצת שמנוני שלו, וגם מפני שהעור של בורי הוא עבה מספיק כדי לא להיקרע ולשמור על הבשר של הדג מהתייבשות.
אז לעניין:
בורי צלוי בנוסח טבעי (A la naturelle)
למנה הזאת נצטרך:
נחמם את הגריל לחום בינוני-גבוה (ספירה עד 4 שניות עם היד מעל לרשת). נשמן את הרשת ונשים את הדגים. זמן הצלייה הוא כ-13-15 דקות על כל צד (לבורי ענק) או 10-12 דקות (לבורי בינוני). את הדגים הופכים בעדינות, כדי לא לקרוע את העור ולשמור על המראה המושך של הדג הצלוי.
כך נראית התוצאה:
בתאבון!
אז לעניין:
בורי צלוי בנוסח טבעי (A la naturelle)
למנה הזאת נצטרך:
- 3-4 דגי בורי - אני מעדיף דגים בגודל בינוני (500-600 גרם לדג) או גודל ענק (800-900 גרם לדג)
- 6-7 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- חופן פטרוזיליה
- 1/2 לימון, פרוס דק לחצי-פרוסות
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 8-10 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
- 4 כפות שמן זית
נחמם את הגריל לחום בינוני-גבוה (ספירה עד 4 שניות עם היד מעל לרשת). נשמן את הרשת ונשים את הדגים. זמן הצלייה הוא כ-13-15 דקות על כל צד (לבורי ענק) או 10-12 דקות (לבורי בינוני). את הדגים הופכים בעדינות, כדי לא לקרוע את העור ולשמור על המראה המושך של הדג הצלוי.
כך נראית התוצאה:
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה